Klankschalen

 Klankschalen

Door geluid kunnen we de vibratie van onze hersengolven veranderen, onze hartslag vertragen en de ademhaling verdiepen. Zo beïnvloeden we eigenlijk ons algehele welzijn. Door bepaalde geluiden te creëren met welzijn als intentie, ben je in staat om in harmonie te zijn met jezelf. Je ervaart deze harmonie door een balans te vinden in het fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspect. Deze techniek van klanken wordt over de hele wereld en in allerlei culturen al meer dan duizenden jaren toegepast. Een ontspanning met klankschalen op regelmatige basis heeft een heilzame uitwerking.  Het verbetert het concentratievermogen, bevordert het denkvermogen, vermindert de stressgevoeligheid, verhoogt het weerstandsvermogen en kalmeert de geest.

De oorsprong


Klankschalen bestaan al honderden jaren en werden oorspronkelijk gesmeed in Tibet en Nepal het Himalaya gebergte. Het procedé voor het maken van klankschalen is door de eeuwen heen van generatie op generatie doorgegeven.


Klankschalen lijken op koperen schalen en zijn samengesteld uit meerdere metalen te weten koper, tin, zink, ijzer, lood, goud en zilver. De verhoudingen van de metalen zijn voor alle schalen weer anders en elke klankschaal heeft zijn eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Dit is tevens bepalend voor het voortbrengen van de klank waarbij ook de grootte en wanddikte een rol spelen.

De werking


Er ontstaat een harmonieuze klank als de klankschaal met een klopper aangeslagen wordt. De klanktrilling is duidelijk te voelen in het lichaam.

De trillingen die de klankschaal voortbrengt zijn te vergelijken met de trillingen die ontstaan als je een steentje gooit in het water, het wateroppervlak gaat bewegen, het water verplaatst zich. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water en onze huid is een geleider. Als de klankschaal dichtbij of op het lichaam aangeslagen wordt, is het effect net zoals in het water, het lichaamsvocht gaat stromen, er komt beweging en deze beweging genereert energie. Pure innerlijke massage.

Voor wie:


Ben je gespannen, gestrest, heb je moeite met slapen of wil je gewoon even heerlijk ontspannen? Kom dan eens langs bij Namasté Heart en geniet van een heerlijk moment voor jezelf..............


Wanneer de milde klanken van meerdere klankschalen op elkaar zijn afgestemd en iemand bespeelt deze klankschalen voor jou, dan ontstaat een prachtig “Klankbad”. Je kunt je dan letterlijk onderdompelen in de  klanken. Stress spoelt van je af in de golven van het geluid, waarbij je heerlijk kunt ontspannen.


Namasté Heart biedt diverse mogelijkheden voor

'Ontspannen Met Klankschalen':


  • Groepssessie Yoga Nidra
  • Groepssessie  OMK
  • Groepssessie Hartchakra-meditatie
  • Individuele Klanktherapie of Klankmassage
  • OMK op locatie


Klik hier voor data, tijden en tarieven.


CONTACTGEGEVENS:

Namasté Heart

Harma Beuker-Gjaltema

Spijkerlaan 4, 9903 BB Appingedam

tel: 06-238 25 944

Namasté Heart is onderdeel van

Tierelier KinderCoaching

"Vanuit het hart groet al het mooie in mij,

al het mooie in jou."

BANKGEGEVENS:


IBAN: NL44 INGB 0001 3685 77

t.n.v. H. Beuker - Gjaltema


KvK NUMMER:

64888797


BTW NUMMER:

NL069103525B01

Copyright © 2018 by Namasté Heart | Design & Development by Henk Beuker