Ontspannen

Ontspannen

De werking


Door geluid kunnen we de vibratie van onze hersengolven veranderen, onze hartslag vertragen en de ademhaling verdiepen. Zo beïnvloeden we eigenlijk ons algehele welzijn. Door bepaalde geluiden te creëren met welzijn als intentie, ben je in staat om in harmonie te zijn met jezelf. Je ervaart deze harmonie door een balans te vinden in het fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspect. Deze techniek van klanken wordt over de hele wereld en in allerlei culturen al meer dan duizenden jaren toegepast. Een ontspanning met klankschalen op regelmatige basis heeft een heilzame uitwerking.  Het verbetert het concentratievermogen, bevordert het denkvermogen, vermindert de stressgevoeligheid, verhoogt het weerstandsvermogen en kalmeert de geest.


Er ontstaat een harmonieuze klank als de klankschaal met een klopper aangeslagen wordt. De klanktrilling is duidelijk te voelen in het lichaam.

De trillingen die de klankschaal voortbrengt zijn te vergelijken met de trillingen die ontstaan als je een steentje gooit in het water, het wateroppervlak gaat bewegen, het water verplaatst zich. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water en onze huid is een geleider. Als de klankschaal dichtbij of op het lichaam aangeslagen wordt, is het effect net zoals in het water, het lichaamsvocht gaat stromen, er komt beweging en deze beweging genereert energie. Pure innerlijke massage.


Namasté Heart biedt verschillende ontspanningsmogelijkheden, hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn.

 Yoga Nidra met klankschalen

  

Yoga Nidra, ook wel  “slaapyoga” genoemd, is een krachtige en diepe ontspanningsmethode. In tegenstelling tot andere vormen van yoga waarbij je in beweging bent, lig je bij Yoga Nidra de gehele sessie stil op een comfortabel ligbed met matras in de ruimte met klankschalen. Terwijl ik de schalen bespeel, volg je mijn stem op het geluidsbestand. De stem en de klanken nemen je mee op reis, met meerdere visualisaties, waarbij je diepe ontspanning, harmonie en balans ervaart. Een Yoga Nidra sessie met klankschalen van één uur staat gelijk aan ongeveer drie à vier uur slaap. Het is een fijne en toegankelijke sessie voor iedereen die een complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wil bereiken. 


Tijdens het beoefenen van Yoga Nidra met klankschalen lijkt het alsof je slaapt, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau. Het is een toestand tussen slapen en wakker zijn.  Je kunt alles even laten voor wat het is en je overgeven aan deze ontspanningsmethode.  De sessies eindigen met een klankenbad, waarbij je je letterlijk kunt onderdompelen in de klanken en heerlijk zult wegdromen! Om Yoga Nidra te beoefenen, hoef je  geen ervaring te hebben met Yoga.

 Klankenbad

 

Een klankenbad is een hele prettige en bijzondere ervaring.
Tijdens de sessies lig je op een comfortabel ligbed met zacht matras in de ruimte met klankschalen. Terwijl ik de schalen met diverse kloppers aan sla, word je omringd door zachte klanken.


Ook kom ik met de schalen bij je langs en voel je de klanktrillingen zachtjes door je heen gaan, waarbij je diepe ontspanning, harmonie en balans ervaart.


Je kunt je even helemaal overgeven aan deze manier van ontspannen, waarbij stress van je afspoelt in de golven van het geluid en je heerlijk zult wegdromen!

 Individuele Reiki sessie

 

Het woord reiki is een Japanse term voor energie, voor evenwicht op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De kracht van reiki ligt in haar eenvoud: je ligt geheel gekleed op een massagetafel en door middel van mijn handen op verschillende posities op je lichaam te leggen, wordt energie doorgegeven. Het heeft een heel ontspannen werking, mede ook door de diepe rust die van de techniek zelf uitgaat.

 

De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling.


Het vrij stromen van energie bevordert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Zo kunnen klachten verdwijnen of verminderen. Reiki behandelt op alle niveaus. Een klacht is veelal een symptoom van iets dat dieper zit. Fysieke signalen (klachten) van het lichaam stellen je in staat je bewust te maken van een disbalans. Reiki geeft je inzicht en helpt je de signalen om te buigen naar een algemeen welzijn en beter functioneren.

 

 Individuele Klanktherapie/Klankmassage

 

Tijdens een Klanktherapie wordt gewerkt op verschillende klachten, zoals: migraine, hoofdpijn, stress, menstruatie-, rug- en gewrichtsklachten en worden de klankschalen op en rond je lichaam geplaatst. De schalen worden met diverse kloppers aangeslagen en na het aanslaan ontstaan er klanken en trillingen. De klanken en trillingen hebben hun uitwerking op het lichaam. Ze zorgen tesamen voor innerlijke massage, diepe ontspanning en laten de klachten afnemen of zelfs verdwijnen. 


Wil je liever alleen een ontspannen massage ontvangen, dan kun je kiezen voor een Klankmassage. Tijdens deze klankmassage worden de schalen op en rond je lichaam geplaatst en speciaal voor jou bespeeld, waarbij de milde klanken van verschillende klankschalen op elkaar zijn afgestemd. Je kunt je als het ware laten onderdompelen in een prachtig “Klankenbad”. Stress spoelt van je af in de golven van geluid en je zult heerlijk wegdromen!

 

Zowel bij de klanktherapie als de klankmassage lig je gekleed op een massagetafel.

Duur 75 minuten.